У петак, 16.03.2018.године одржaн је шести по реду Фестивал науке у Првој крагујевачкој гимназији, ,ДАЈ(Т)Е СЕ НА ЗНАЊЕ”. Чланови секције Хокус-покус имали су прилику да погледају бројне експерименте, изложбе, презентације као и да се укључе у рад радионица. Паралелно са тим активностима одржан је стручни скуп за све заинтеросоване наставнике и посетиоце ,,Како школа излази у сусрет потребама модерног доба”. На том стручном скупу наша колегиница Биљана Живковић презентовала је свој рад НОВИ МОДЕЛ НАСТАВЕ „ЛЕЊИ УЧИТЕЉ“.

 

 

Од 6. до 16. децембра 2016. године, у Научном клубу у Крагујевцу били су постављени интерактивни експонати из физике, као део активности које ЦСУ Крагујевац организује са Центром за промоцију науке. Чланови секције Хокус-покус имали су прилике да виде и испробају Теслин трансформатор, наелектришу се на Ван де Графу, науче нешто о притиску помоћу Вакуум пумпе и стакленог звона и тестирају силу гравитације на Центру масе.

 

У среду, 11.5. 2016. у свчаној сали Хале „Језеро“ потисан је Мемрорандум о сарадњи између Града Крагујевцa, ЦСУ Крагујевац и Центrрa за промоцију науке Београд. Том приликом је отворен Научни клуб у Крагујевцу. Тим поводом организован је Фестивал науке који су посетили чланови секције Хокус-покус и учесници пројeкта Кутак за климатске елементе на порталу еTwinning.