Пројекат „Покрени своју будућност“ је подржан од стране Министарства просвете,науке и технолошког развоја а реализован од стране међународне студентске организације „AIESEC „.
Пројекат је реализован у ОШ“Вук Стефановић Караџић“ у Крагујевцу у периоду 05.02-06.03.2015.године.У радионицама језичког типа је учествовало 140 ученика наше школе.Велики број ученика говори о квалитету и занимљивости радионица овог типа.Од родитеља је првобитно добивена сагласност за учешће ученика.
Пројекат је подразумевао језичке радионице које су одржаване четири пута недељно у трајању од по сат и тридесет минута.Радионице су имале за циљ упознавање културе одакле долази инострани студент волонтер као и стварање жеље за учењем новог језика,а уз континуирано вежбање и усавршавање енглеског језика.
Пројекат је успешно реализован и оцењен као изизетан од стране ученика који су га похађали.Ученици су размењивали мишљења,идеје,ставове и дискутовали о истим са својим предавачима из Турске и Туниса.За пет недеља,колико је трајао пројекат,ученици су се спријатељили да њима,па је сам растанак био јако емотиван уз исказану жељу да се у току лета виде поново на радионицама сличног или истог типа.
Пројекат „Покрени своју будућност“ је маркентишки био добро пропраћен од стране телевизије“Крагујевац“ и „B92“ који су снимали радионице и интервијуисали децу.
Препорука је да се пројекат настави  и реализује у току лета текуће године.

 

                                                     координатор пројекта за ОШ“Вук Стефановић Караџић“
Катарина Туцаковић
проф.немачког језика