ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА У ОШ ''ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ‘

 Тим  за „Професионалну орјенатцију – на преласку из основне у средњу школу“  је тим који сваке школске године спроводи и реализује радионице различитих тема, обухватајући, како анализу саме личности ученика, тако и путеве способности и спознају разних вештина,профила занимања.

Циљ нам је  да се побољша квалитет рада, тако што су у реализацију радионица, поред старијих разреда укључени и млађи разреди од школске 2019/20.

Одељењске старешине добијају  теме и називе радионица које Тим одреди.  На основу извештаја о реализацији радионица видимо да је ученицима свака тема занимљива и да активно учествују. 

Учитељи имају слободу да користе теме које имају на одељењским заједницама или слободним активностима,а које се могу повезати са ПО. Разлог томе је, што би било сувише оптерећивати ученике, а самим тим и учитеље дуплирањем радионица ,које се баве истом темом.

Те радионице се повезују са модулом“Самоспознаја“ где је, сама  реч каже, могуће повезивати све теме,које помажу ученику да савлада разне ситуације... (теме другарства,помагања,спремности за сарадњу,како да описују себе или друге,како да се снађу у тиму.....)

Чланови тима су : Драган Раковић, Јелена Николић, Мирјана Милосављевић,Катарина Туцаковић. Катарина Недић, Светлана Милановић, Биљана Маринковић, Бојан Конатар и Ивана Искреновић.