На окружном такмичењу које је одржано 15.3.2020. у школи „Мома Станојловић“ ученик Срђан Анђелковић VIII5 освојио је прво место и пласирао се на Републичко такмичење које није одржано због увођења ванредне ситуације.

 

Окружно такмичење из математике одржано је 7. марта у Првој крагујевачкој гимназији. Ученици који су постигли запажене резултате су:

IV разред

Никола Јанићијевић 4/5 I награда

Исидора Гаљак 4/3 III награда

V разред

Страхиња Ковачевић 5/2 II награда

Михајло Радојковић 5/1 IIII награда

Михајло Павловић 5/1 III награда

VI разред

Матија Лазаревић 6/2 похвала

За ученике четвртог и петог разреда ово је последњи ранг такмичења. Свим ученицима честитамо.

 

Општинско такмичење из енглеског језика за ученике осмог разреда одржано је 23. фебруара 2020. године у школи Ђура Јакшић, а ученици су постигли следеће резултате:

Два ученика су се пласирала на окружно такмичење. Милица Гаљак VIII4 је освојила друго место са 35 поена, а Срђан Анђелковић VIII5 треће место са 34 поена. Овом приликом им честитамо на постигнутом успеху и желимо пуно успеха у даљем такмичењу.

 

Школско такмичење из физике одржано је 15.1.2020.године. На такмичењу учествовало је 14 ученика шестог разреда и 11 ученика седмог разреда. На општинско такмичење пласирали су се следећи ученици:

6.разред

1. Елена Раковић 6/5 (Светлана Николић)

2. Милена Марић 6/5 (Светлана Николић)

7.разред

1. Анђела Јанићијевић 7/4 (Биљана Живковић)

2. Јанко Сретеновић 7/2 (Биљана Живковић) 3. Матеја Ковачевић 7/2 (Биљана Живковић)

 

Ученица IV3 Исидора Гаљак је 03.12.2019. освојила златну медаљу за пливање - леђно, на регионалном такмичењу школа

 

Ученику IV 3 Аљоши Секулићу је одштампан ликовни рад ,,Јесен у шуми “ у књизи песама Александра Јањушевића ,,Моја се мама боји мостова”.

 

15.12. 2019.године, на on-line квалификацијама такмичењa у програмирању, члан нашег Code клуба, ученик 7. разреда, Давор Недић је освојио друго место.

 

Општинско такмичење из математике одржано је 7. децембра у школи "Светозар Марковић" за ученике 3. и 4. разреда и у ОШ "Драгиша Михаиловић" за ученике од 5. до 8. разреда. Ученици који су постигли запажене резултате су:

III разред

Наталија Максимовић 3/5 III награда

Јана Ненадовић 3/3 похвала

Ђурђа Петровић 3/2 похвала

Софија Лукић 3/3 похвала

IV разред

Никола Јанићијевић 4/5 I награда

Исидора Гаљак 4/3 II награда

Аљоша Секулић 4/3 III награда

Милица Минић 4/2 похвала

V разред

Страхиња Ковачевић 5/2 III награда

Михајло Радојковић 5/1 III награда

Михајло Павловић 5/1 III награда

Ана Вукомановић 5/5 похвала

VI разред

Матија Лазаревић 6/2 II награда

За ученике трећег разреда ово је последњи ранг такмичења, остали ученици су се пласирали на окружно такмичење. Свим ученицима честитамо.

 

Наша школа је и ове године учествовала на дечијем ликовном наградном конкурсу Форма Идеалне, Нацртај, обоји и освоји на тему "Моја идеална соба". Нa адресу компаније Форма Идеале пристигло је преко 60 000 радова.Том приликом, ученици 1/5 освојили су следеће награде:

ПРВА НАГРАДА (дечија соба): Димитрије Јовановић

ЧЕТВРТА НАГРАДА ( идеална свеска):Никола Матовић

Свечана додела прве три награде је организована 9.11.2019. у београдском салону намештаја Форма Идеале - у Екстра центру. Као добитник прве награде, Димитрије је присуствовао свечаности на којој му је уручен ваучер за освојену награду. Малишане забављао Миња Субота уз пратњу балерина Дечијег културног центра Београд. Идеална свеска и захвалница за учешће на конкурсу за Николу је послата на адресу школе.

 

У месецу новембру одржано је међународно ликовно такмичење на тему: "Ја волим Санкт Петерсбург"; које је имало за циљ гајење поштовања према културном и историјском наслеђу и промовисање позитивне слике о Санкт Петерсбургу, као и развијање креативних способности деце и адолесцената и подстицања њиховог интересовања за Санкт Петерсбург. Такмичење је било отворено за ученике основних и средних школа узраста од 8-15 година . Велики број ученика у сарадњи са наставницима ликовне културе и на часовима истих се одазвало на ликовни конкурс. Тим поводом, у понедељак, 02.12.2019. године са почетком у 13х, одржан је свечани пријем награђених ученика у Свечаном салону Градске управе. Награђених 5 ученика наше школе је присуствовало пријему у пратњи наставнице ликовне културе Маје Мрдаковић.

 

У оквиру обележавања Европске ноћи истраживача 2019. године, Центар за образовање Крагујевац, у сарадњи са @центар_за_промоцију_науке Београд, организовао је ТАКМИЧАРСКИ ФЕСТИВАЛ ПРЕДСТАВА на тему ,,Крагујевац јуче - данас - сутра". Драмске представе реализоване су у уторак, 24.09.2019.године од 13.30 до 16.30 часова, у Позоришту за децу Крагујевац. Нашу школу су успешно представили ученици III3, представом ТОРТА НА ПЕТ СПРАТОВА. У реализацији представе учествовале су учитељице Виолета Стошић, Александра Костадиновић и Емина Златар.

Трочлани жири у саставу:

  1. Јасмина Максимовић, наставник српског језика у ОШ ,,Драгиша Михајловић“,
  2. Сузана Милановић, струковни васпитач – специјалиста за драмско васпитање,

 ПУ ,,Ђурђевдан“,

  1. Драган Коларевић, учитељ, луткар, ОШ ,,Свети Сава“

донео је одлуку да за најупечатљивију приказану женску улогу прогласе  улогу мајке Јеле из представе ,,Торта на пет спратова“, коју је тумачила Невена Копуновић, ученица III3.

 

Свештенство Саборног храма Епархије шумадијске сваке године организује путовање у Грчку, за ученике Верске наставе, а који су награђени за своје ликовне и литерарне радове у оквиру Госпојинских свечаности. Јована Милуновић и Елена Пантић, ученице ОШ“Вук Ст.Караџић“ из Крагујевца, су заједно са својом вероучитељицом Иреном Станић и осталим учесницима путовања боравиле у Грчкој у периоду 11.09.-15.09.2019. године. На пут је пошло 38 ученика у пратњи 2 свештеника, 1 вероучитеља и 2 вероучитељице. У току путовања обишли су манастир Хиландар и Пантелејмон на Светој Гори, крстарили бродом уз Свету Гору и разгледали манастире, обишли манастир Каково (метох манастира Хиландара) и манастир Свете Лидије у Аспровалти, цркву Светог Димитрија у Солуну и Зејтинлик. Једну ноћ дечаци су провели у манастиру Хиландару, док су девојчице крстариле бродом око Свете Горе, а потом биле смештене у хотел „Тхеоксенија“ у Уранополису. Наредног дана и дечаци су се прикључили овом делу групе и смештени су у хотел. У току путовања деца су доживела нешто несвакидашње. Видели су многе светиње, поклонили се и целивали мошти многим Светитељима, уживали у купању у Егејском мору и дивној и богатој грчкој трпези. Стекли су нова другарства и веома богата нова искуства. Током путовања није било никаквих проблема. Деца су била здрава и послушна. Време је послужило у најбољем могућем изадању тако да је све протекло, може се рећи , савршено. Благослов Господњи и Пресвете Богородице били су са овом дивном децом и њивим пратиоцима на сваком кораку, тако да остају дивна и богата сећања.

 

 

Основна школа "Вук Стефановић Караџић"
Чегарска 3
Крагујевац
34000

034 335-464
os_vuk_kg@ptt.rs