Државно такмичење одржано је 22-23.04.2023.г. у ОШ "Краљ Александар I" у Пожаревцу. Нашу школу на државном такмичењу представљала је Софија Лукић, ученица 6/2 у пратњи своје наставнице Биљане Живковић. Софија је освојила 55 поена и ПОХВАЛУ (четврта награда). Поред тога била је у прилици да се дружи са другим учесницима државног такмичења.

 

 

ТАКМИЧЕЊА -ФИЗИКА

 

УЧЕНИК/ЦА

 

НАСТАВНИК

ОПШТИНСКО
11.2.2023. 
ОШ „21.октобар“

ОКРУЖНО
11.3.2023.
ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“

ДРЖАВНО
22-23.04.2023.
ОШ "Краљ Александар I" 
у Пожаревцу.

Софија Лукић 6/2   

Биљана Живковић

ПОХВАЛА

2.НАГРАДА

ПОХВАЛА

Јанко Радошевић 6/2  

Биљана Живковић

ПОХВАЛА

Невена Копуновић 6/2  

Биљана Живковић

УЧЕШЋЕ

Виктор Стефановић 6/1  

Биљана Живковић

ПЛАСМАН

ПОХВАЛА

Анђелија Вујовић 7/1

Биљана Живковић

3. НАГРАДА

ПОХВАЛА

Никола Јанићијевић 7/5 

Светлана Николић

2.НАГРАДА

-

Исидора Гаљак 7/3 

Светлана Николић

3.НАГРАДА

3.НАГРАДА

Лазар Ђорђевић 7/4 

Светлана Николић

-

Марта Бајовић 7/1

Биљана Живковић

3.НАГРАДА

3.НАГРАДА

Страхиња Ковачевић 8/2

Биљана Живковић

3.НАГРАДА

УЧЕШЋЕ

Михајло Радојковић 8/1

Биљана Живковић

-

Маихајло Павловић 8/1

Биљана Живковић

УЧЕШЋЕ

 

Дана 27. 11. 2021. г. у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије организовано је по први пут такмичење школских тимова од пет ученика старијих разреда и једног наставника у спеловању . Такмичење је било организовано у оквиру Научног клуба Центра за образовање Крагујевац, у сарадњи са Школском управом Крагујевац и уз подршку Прве крагујевачке гимназије. Ученици су се такмичили у СПЕЛОВАЊУ речи на енглеском језику. Никаква посебна припрема за ово такмичење није била потребна, јер су се ученици такмичили у једној вештини коју уче од трећег разреда основне школе. Речи које су такмичари имали прилику да спелују преузете су из више акредитованих уџбеника за основну школу. Почело се са познатијим и фреквентнијим речима, да би у финалу спеловали речи предвиђене за напредни ниво. Ученици су бити упознати са правилима непосредно пред почетак самог такмичења. Важно је напоменути да су сви чланови тима допринели успеху тима. Водитељ програма је изговарао реч неколико пута и када је ученик био спреман спеловао је индивидуално. Уколико је спеловање било тачно, тим је добијао 5 поена за ту реч. Уколико реч није правилно спелована, та иста реч се давала следећем тиму, све док је неко од ученика не би спеловао правилно. На овом такмичењу нашу школу су представљали следећи ученици ( Катарина Гајић , Петар Благојевић, Јанко Симић, Ања Ђорђевић-7/5 и Јаков Милошевић- 7/4) и наставница Зорица Петровић.Због смртног случаја у породици наставница Зорица није присуствовала самом такмичењу већ је са ученицима била наставница Гордана Видовић. Наша екипа је освојила друго место на такмичењу. Циљ такмичења је био да, поред развоја вештине спеловања, ученици упознају ученике из других школа који имају слична интересовања и да се друже. Ово такмичење је била једна лепа успомена за све учеснике.

 

Школско такмичење из енглеског језика за ученике осмог разреда одржано је 26. јануара 2021. године. Један ученик није могао да присуствује такмичењу јер се налазио у изолацији. На општинско такмичење које ће бити одржано 21.2.2021. у школи Ђура Јакшић пласирало  се 5 ученика.  Због тренутне епидемиолошке ситуације само 3 ученика су имала право изласка на општинско такмичење:        
1.Мартина Станишић VIII2                                                       
2.Николина Симић VIII5                                              
3.Наталија Љубовић VIII2  

Општинско такмичење је као и сваке године одржано у основној школи „Ђура Јакшић“ 21. фебруара 2021. године под строгим епидемиолошким мерама. Наше ученице нису прошле даље за по неколико поена. Наставнице Зорица Петровић и Мила Савић Томић захваљују ученицама на постигнутим резултатима. 

 

На окружном такмичењу које је одржано 15.3.2020. у школи „Мома Станојловић“ ученик Срђан Анђелковић VIII5 освојио је прво место и пласирао се на Републичко такмичење које није одржано због увођења ванредне ситуације.

 

Окружно такмичење из математике одржано је 7. марта у Првој крагујевачкој гимназији. Ученици који су постигли запажене резултате су:

IV разред

Никола Јанићијевић 4/5 I награда

Исидора Гаљак 4/3 III награда

V разред

Страхиња Ковачевић 5/2 II награда

Михајло Радојковић 5/1 IIII награда

Михајло Павловић 5/1 III награда

VI разред

Матија Лазаревић 6/2 похвала

За ученике четвртог и петог разреда ово је последњи ранг такмичења. Свим ученицима честитамо.

 

Општинско такмичење из енглеског језика за ученике осмог разреда одржано је 23. фебруара 2020. године у школи Ђура Јакшић, а ученици су постигли следеће резултате:

Два ученика су се пласирала на окружно такмичење. Милица Гаљак VIII4 је освојила друго место са 35 поена, а Срђан Анђелковић VIII5 треће место са 34 поена. Овом приликом им честитамо на постигнутом успеху и желимо пуно успеха у даљем такмичењу.

 

Школско такмичење из физике одржано је 15.1.2020.године. На такмичењу учествовало је 14 ученика шестог разреда и 11 ученика седмог разреда. На општинско такмичење пласирали су се следећи ученици:

6.разред

1. Елена Раковић 6/5 (Светлана Николић)

2. Милена Марић 6/5 (Светлана Николић)

7.разред

1. Анђела Јанићијевић 7/4 (Биљана Живковић)

2. Јанко Сретеновић 7/2 (Биљана Живковић) 3. Матеја Ковачевић 7/2 (Биљана Живковић)

 

Ученица IV3 Исидора Гаљак је 03.12.2019. освојила златну медаљу за пливање - леђно, на регионалном такмичењу школа

 

Ученику IV 3 Аљоши Секулићу је одштампан ликовни рад ,,Јесен у шуми “ у књизи песама Александра Јањушевића ,,Моја се мама боји мостова”.

 

15.12. 2019.године, на on-line квалификацијама такмичењa у програмирању, члан нашег Code клуба, ученик 7. разреда, Давор Недић је освојио друго место.

 

Општинско такмичење из математике одржано је 7. децембра у школи "Светозар Марковић" за ученике 3. и 4. разреда и у ОШ "Драгиша Михаиловић" за ученике од 5. до 8. разреда. Ученици који су постигли запажене резултате су:

III разред

Наталија Максимовић 3/5 III награда

Јана Ненадовић 3/3 похвала

Ђурђа Петровић 3/2 похвала

Софија Лукић 3/3 похвала

IV разред

Никола Јанићијевић 4/5 I награда

Исидора Гаљак 4/3 II награда

Аљоша Секулић 4/3 III награда

Милица Минић 4/2 похвала

V разред

Страхиња Ковачевић 5/2 III награда

Михајло Радојковић 5/1 III награда

Михајло Павловић 5/1 III награда

Ана Вукомановић 5/5 похвала

VI разред

Матија Лазаревић 6/2 II награда

За ученике трећег разреда ово је последњи ранг такмичења, остали ученици су се пласирали на окружно такмичење. Свим ученицима честитамо.

 

Наша школа је и ове године учествовала на дечијем ликовном наградном конкурсу Форма Идеалне, Нацртај, обоји и освоји на тему "Моја идеална соба". Нa адресу компаније Форма Идеале пристигло је преко 60 000 радова.Том приликом, ученици 1/5 освојили су следеће награде:

ПРВА НАГРАДА (дечија соба): Димитрије Јовановић

ЧЕТВРТА НАГРАДА ( идеална свеска):Никола Матовић

Свечана додела прве три награде је организована 9.11.2019. у београдском салону намештаја Форма Идеале - у Екстра центру. Као добитник прве награде, Димитрије је присуствовао свечаности на којој му је уручен ваучер за освојену награду. Малишане забављао Миња Субота уз пратњу балерина Дечијег културног центра Београд. Идеална свеска и захвалница за учешће на конкурсу за Николу је послата на адресу школе.

 

У месецу новембру одржано је међународно ликовно такмичење на тему: "Ја волим Санкт Петерсбург"; које је имало за циљ гајење поштовања према културном и историјском наслеђу и промовисање позитивне слике о Санкт Петерсбургу, као и развијање креативних способности деце и адолесцената и подстицања њиховог интересовања за Санкт Петерсбург. Такмичење је било отворено за ученике основних и средних школа узраста од 8-15 година . Велики број ученика у сарадњи са наставницима ликовне културе и на часовима истих се одазвало на ликовни конкурс. Тим поводом, у понедељак, 02.12.2019. године са почетком у 13х, одржан је свечани пријем награђених ученика у Свечаном салону Градске управе. Награђених 5 ученика наше школе је присуствовало пријему у пратњи наставнице ликовне културе Маје Мрдаковић.

 

У оквиру обележавања Европске ноћи истраживача 2019. године, Центар за образовање Крагујевац, у сарадњи са @центар_за_промоцију_науке Београд, организовао је ТАКМИЧАРСКИ ФЕСТИВАЛ ПРЕДСТАВА на тему ,,Крагујевац јуче - данас - сутра". Драмске представе реализоване су у уторак, 24.09.2019.године од 13.30 до 16.30 часова, у Позоришту за децу Крагујевац. Нашу школу су успешно представили ученици III3, представом ТОРТА НА ПЕТ СПРАТОВА. У реализацији представе учествовале су учитељице Виолета Стошић, Александра Костадиновић и Емина Златар.

Трочлани жири у саставу:

  1. Јасмина Максимовић, наставник српског језика у ОШ ,,Драгиша Михајловић“,
  2. Сузана Милановић, струковни васпитач – специјалиста за драмско васпитање,

 ПУ ,,Ђурђевдан“,

  1. Драган Коларевић, учитељ, луткар, ОШ ,,Свети Сава“

донео је одлуку да за најупечатљивију приказану женску улогу прогласе  улогу мајке Јеле из представе ,,Торта на пет спратова“, коју је тумачила Невена Копуновић, ученица III3.

 

Свештенство Саборног храма Епархије шумадијске сваке године организује путовање у Грчку, за ученике Верске наставе, а који су награђени за своје ликовне и литерарне радове у оквиру Госпојинских свечаности. Јована Милуновић и Елена Пантић, ученице ОШ“Вук Ст.Караџић“ из Крагујевца, су заједно са својом вероучитељицом Иреном Станић и осталим учесницима путовања боравиле у Грчкој у периоду 11.09.-15.09.2019. године. На пут је пошло 38 ученика у пратњи 2 свештеника, 1 вероучитеља и 2 вероучитељице. У току путовања обишли су манастир Хиландар и Пантелејмон на Светој Гори, крстарили бродом уз Свету Гору и разгледали манастире, обишли манастир Каково (метох манастира Хиландара) и манастир Свете Лидије у Аспровалти, цркву Светог Димитрија у Солуну и Зејтинлик. Једну ноћ дечаци су провели у манастиру Хиландару, док су девојчице крстариле бродом око Свете Горе, а потом биле смештене у хотел „Тхеоксенија“ у Уранополису. Наредног дана и дечаци су се прикључили овом делу групе и смештени су у хотел. У току путовања деца су доживела нешто несвакидашње. Видели су многе светиње, поклонили се и целивали мошти многим Светитељима, уживали у купању у Егејском мору и дивној и богатој грчкој трпези. Стекли су нова другарства и веома богата нова искуства. Током путовања није било никаквих проблема. Деца су била здрава и послушна. Време је послужило у најбољем могућем изадању тако да је све протекло, може се рећи , савршено. Благослов Господњи и Пресвете Богородице били су са овом дивном децом и њивим пратиоцима на сваком кораку, тако да остају дивна и богата сећања.