ДЕШАВАЊА, НОВОСТИ, ТАКМИЧЕЊА... 

Безбедност у саобраћају

13. и 14. новембра, у сарадњи са МУП-ом ученицима првог и другог разреда одржано је предавање на тему "Безбедност у саобраћају".. 

Прочитај још

Code Week 2023

ЕУ Недеља програмирања 2023 је одржана  од 7. до 22. октобра са широким спектром активности и имала је за циљ да приближи програмирање и дигиталну писменост свима на забаван и занимљив начин посредством активности организованих широм света. .  

Прочитај још

Еколошка секција

У периоду од 30. 10. до 3. 11. 2023. год. чланови еколошке секције су уређивали школско двориште.

Прочитај још

Како се треба понашати у случају елементарних непогода?

У оквиру програма „Смањење ризика и ублажавање последица од елементарних и других непогода” одржано је такмичење екипа ученика четвртог разреда Основне школе „Вук Стефановић Караџић”, у организацији крагујевачког Црвеног крста..  

Прочитај још

Школске дечје новине

Други број дечјих школских новина на сајту

Прочитај још

Приказ презентација  Еразмус+ К2 

Дана 26.октобра 2023. године у организацији Центра за образовање Крагујевац реализована је презентација Еразмус + пројекта ,,Климатски хероји - спасимо планету “  у просторијама Спортског центра ,, Искра “ у Крагујевцу. 

Прочитај још

Шум Шумарице

Софија Јаковљевић ученица шестог разреда наше школе,учествовала је на Великом школском часу у пројекту ,,Шум Шумарице",редитеља Марка Мисираче,рађеном по истоименој поеми Дарка Цвијетића.

Прочитај још

Здрава храна и стилови живота

ПО тим је у сарадњи са активом немачког језика припремао и учествовао у реализацији тема у оквиру недеље "Здраве хране и стилови живота". 

Прочитај још
 ДАЉЕ

Наши мали шампиони

На управо завршеном Европском првенству у теквондоу цији је домаћин био Београд, ученици наше школе и репрезентативци Србије Алекса и Милан Илић, постигли су невероватан успех освојивши златну односно сребрну медаљу у својим категоријама за Србију.

Прочитај још

Стварамо заједно 

18.10.2023.  У оквиру првог Фестивала менталног здравља, у холу ОШ " 21. октобар "  организовано је дружење кроз креативне радионице корисника Завода за смештај одраслих лица " Мале Пчелице " и ученика ОШ " 21. октобар ", под називом " Стварамо заједно ".

Прочитај још

Приказ Еразмус+ К2  пројекта

12.10.2023. Тим наше школе у саставу Зорица Петровић, Драга Кесић, Драган Раковић, Биљана Живковић, Јасмина Станишић, Слађана Ђукановић и Сузана Тасић, у оквиру дисеминационих активности , представио је свој пројекат ,,Климатски хероји -Спасимо планету!“.

Прочитај још
 ДАЉЕ

Тематски дан у одељењима 1/1 и 1/2

Тематски дан осмишљен је тако да на свим предвиђеним часовима тог дана тема буде Велико срце нашег одељења и љубав као основно осећање које се из којег се рађају нова другарства, тимски дух и заједништво, приврженост и поверење, oбзиром да је тема Дечије недеље Велико срце деце Србије, а да су ученици тек ушли у школске клупе и нтензивно се упознају како међусобно, тако и са школским животом.

Прочитај још

Маскенбал у ОШ,,Вук Стефановић Караџић” 

У оквиру Дечје недеље, дана 5.10.2023. године у нашој школи је одржан маскенбал. 
На маскенбалу су учествовали ученици од првог до четвртог разреда. Придружили су им се и најмлађи другари нашег оближњег вртића ,,Невен”. 
Идеја је била да  маске и костиме праве деца заједно са својим родитељима.

Прочитај још

Школске дечје новине

Први број дечјих школских новина на сајту

Прочитај још
 ДАЉЕ

Сајам образовања

У петак 6. 10. ученици осмог разреда са са својим одељенским старешинама посетили Сајам образовања

Прочитај још

Европски дан језика

Европски дан језика, је и ове године 26.09.2023. обележен у нашој школи.  

Прочитај још

Трка за срећније детињство

У недељу 1. октобра 2023. године, одржана је хуманитарна трка под називом За срећније детињство, коју је организовао Црвени крст Крагујевца. Трка се традиционално обележава почетком октобра након чега се наставља и Дечја недеља.

Прочитај још
 ДАЉЕ

Методе и програми рада са даровитим

На позив МЕНСА Србиије колегинице из наше школе : Сузана Тасић, Виолета Стошић, Биљана Маринковић и Весна Живановић добиле су прилику да присуствују Шестој међународној научно- стручној конференцији " Методе и програми рада са даровитима" од 29.9. до 1. 10. 2023. год у Новом Саду

Прочитај још

Ђачки парламент

20.09.2023.године,чланови Ученичког Парламента предвођени наставницом Горданом Видовић, посетили су Музеј 21.октобар у Шумарицама..  

Прочитај још

Прича о Десанки

Дана 18.9.2023. године у два термина изведена је представа Прича о Десанки, у изведби глумаца књажевско српског театра ,,Јоаким Вујић”.

Прочитај још
 ДАЉЕ

Безбедност у саобраћају

Дана 18.9.2023. у сарадњи МУП-а и Црвеног крста Крагујевца, за све ученике првог разреда ОШ,,Вук Стефановић Караџић'' њих 124 одржано је предавање на тему Безбедност у саобраћају у три термина, два у матичној школи и један у издвојеном одељењу у Трмбасу. 

Прочитај још

19. Шумадијски сајам пољопривреде 

Чланови еколошке секције посетили су 19. Шумадијски сајам пољопривреде 8. 9. 2023. године, у пратњи наставница биологије Тање Миладиновић и Миље Миловановић. .  

Прочитај још

Дајте се на знање

Фестивал науке „Дајте се на знање“ одржан је у Првој крагујевачкој гимназији под слоганом „Здрава животна средина је основ за очување егзистенције човека“. 

Прочитај још